Reklama

Maciej Karcz

Autor:Maciej Karcz

17 grudnia 2022, 15:10 • 2 min czytania 79 komentarzy

Nazwisko Hervé Renarda w polskiej opinii publicznej jest coraz częściej wymieniane w kontekście objęcia naszej reprezentacji. Jak się okazuje, pobożne życzenie kibiców jest bliższe spełnienia, niż może się wydawać. Zdaniem dziennikarza Polsatu, Francuz jest polecany polskiej federacji.

Hervé Renard polecany PZPN na stanowisko selekcjonera

Hervé Renard na mistrzostwach świata w Katarze prowadził reprezentację Arabii Saudyjskiej. Ostatecznie nie zdołali wyjść z grupy, jednak to, w jaki sposób grali Saudyjczycy, zaimponowało kibicom na całym świecie. Podopieczni Hervé Renarda na ten moment jako jedyni zdołali pokonać późniejszych finalistów – Argentynę. Wielka w tym zasługa właśnie francuskiego trenera. W związku z zamieszaniem wokół stanowiska selekcjonera reprezentacji Polski i słów samego Renarda (szkoleniowiec powiedział, że chciałby poprowadzić mocniejszą reprezentację) coraz częściej pojawiają się komentarze, że to właśnie 54-latek powinien poprowadzić naszą reprezentację. Jak podał Bożydar Iwanow podczas rozmowy z portalem Meczyki.pl, Hervé Renard jest polecany polskiemu związkowi:

Temat Hervé Renarda jest grany. Wiem ze swoich źródeł, że jest polecany i on chętnie by tę pracę wziął, oczywiście przy odpowiednich warunkach finansowych – powiedział dziennikarz Polsatu.

Hervé Renard  poza Arabią Saudyjską prowadził do tej pory reprezentacje Angoli, Wybrzeża Kości Słoniowej,  Maroka oraz Zambii. Z Zambią i WKS zwyciężał w Pucharze Narodów Afryki.

WIĘCEJ O MISTRZOSTWACH ŚWIATA:

Reklama

Fan futbolu w myśl zasady "Granie w piłkę jest bardzo proste, ale grać prostą piłkę to najtrudniejsza rzecz". Kibic każdego, kto myśli na boisku, bo po co się psychicznie męczyć?

Rozwiń

Najnowsze

Polecane

Grają o mistrzostwo w szkolnej hali. ”Słyszę to od 10 lat. To musi się zmienić”