Media: Petković poważnym kandydatem na stanowisko selekcjonera

redakcja

Autor:redakcja

29 grudnia 2022, 17:13 • 1 min czytania 45 komentarzy

Jak przekazał portal WP Sportowe Fakty, przedstawiciele Polskiego Związku Piłki Nożnej znaleźli poważnego kandydata na stanowisko selekcjonera reprezentacji Polski. Na celowniku federacji znalazł się Vladimir Petković.

Media: Petković poważnym kandydatem na stanowisko selekcjonera

Petković zasłynął przede wszystkim kadencją w reprezentacji Szwajcarii, którą prowadził w latach 2014-2021. Helweci pod jego wodzą wyrośli na zespół niezwykle solidny – wyszli z grupy na Euro 2016, mistrzostwach świata 2018, a także dotarli do ćwierćfinału Euro 2020. Potem Petković kiepsko spisał się w ekipie Girondins Bordeaux, a wcześniej prowadził między innymi Lazio Rzym, Samsunspor i szereg klubów szwajcarskich.

Jego największy sukces na arenie klubowej to triumf w Pucharze Włoch 2012/13. Lazio w finale pokonało wtedy Romę.

– Oficjalnie nikt tego nie przyzna, ale dotarły do nas wieści, że za kulisami prowadzone są rozmowy na linii PZPN – Petković. Oczywiście, nie jest to jedyny kandydat, ale na pewno jeden z najbardziej poważnych jeśli chodzi o nazwiska z tych, które się przewijały w tym temacie – napisał Piotr Koźmiński na łamach portalu WP Sportowe Fakty.

WIĘCEJ O POLSKIEJ PIŁCE:

Fot. Newspix.pl